Metaphors of movement

Je doel bereiken begint met de eerste stap

Metaphors of movement voor professionals

"Ik heb het gevoel dat mijn leven nergens heen gaat."
"Ik ga maar niet vooruit, iets houdt me tegen."
"Het is een zware last om te dragen."
"Ik voel me helemaal leeg vanbinnen."
"Ik zit echt tot hier in de sh!t!"


Mensen gebruiken in hun taal vaak metaforen om hun situatie te omschrijven. De één "zit vast", de andere "wordt tegengehouden door iets", nog iemand anders voelt zich "opgesloten". Drie totaal verschillende metaforen om aan te duiden dat je niet vooruit raakt. Want het gevoel van opgesloten te zitten is een totaal ander gevoel dan tegengehouden te worden

Veel coaches en therapeuten benaderen al deze situaties op dezelfde manier, maar Metaphors of Movement gaat er van uit dat de metafoor die iemand gebruikt veel vertelt over het échte probleem en de oplossing hiervan

Metaphors of Movement is een doeltreffende change work methode, ontwikkeld door de Britse therapeut Andrew T. Austin. Eén van de grootste voordelen is dat deze methode 'content free' is. Dat wilt zeggen dat je amper hoeft te praten over het probleem dat je ervaart. Het gebruikt jouw eigen taal, metafoor en ervaring om op een strategische manier doeltreffende verandering en beweging te creëren.

De voordelen van Metaphors of Movement?

Metaphors of Movement is precisiewerk. Zoals de ontwikkelaar zelf ooit zei: "It takes the guesswork out of changework". De methode zorgt ervoor dat je snel een duidelijk beeld krijgt van het punt waarop je vastzit én de mogelijke oplossing.

Verder is het een methode die jou veel ruimte geeft voor creatief engagement. Metaphors of Movement spreekt jouw taal en is erop gebouwd om jou en je ervaring écht te begrijpen.

Metaphors of Movement is een zeer empowerende en effectieve methode om doeltreffend aan de slag te gaan met je eigen situatie, overtuigingen, gedachten,... Eens vertrokken, zie je snel en blijvend resultaat.

Het Metaphors of Movement kan gebruikt worden in individuele coaching en therapie, maar is ook perfect inzetbaar voor bedrijven en organisaties.

De methode is "content" vrij. Je hoeft dus niet eindeloos te praten over (de oorzaak) van het probleem. In plaats daarvan werken we aan beweging in de juiste richting.

"Je kunt je bestemming pas bereiken als je weet waar je nu bent"

Metaphors of movement: Wat kun je er als professional mee bereiken?

  • Meer inzicht in hetgeen ervoor zorgt dat jij niet de gewenste groei bereikt,
  • Een duidelijk beeld van situatie én de opties die voor je liggen,
  • Snel beweging creëren in de richting van het gewenste resultaat,
  • Ook doeltreffend voor organisaties en ondernemingen.

Interesse in "Metaphors of movement"? Neem contact met me op.

Geef me een seintje op 0456 345 059 of Roel@nobullshit.be