Bore-out voorkomen

Dankzij loopbaancoaching op maat

Bore-out voorkomen met loopbaancoaching

Heb je onvoldoende uitdaging in je huidige werk en heeft dit effect op jouw mentale en fysieke gezondheid? Heb je het gevoel dat je je ei niet kwijt kunt in je job? Dan is de kans groot dat een bore-out nabij is. Loopbaancoaching helpt je om weer meer uitdaging en voldoening te krijgen in je huidige job of om te switchen naar een job of functie die je toelaat om te werken vanuit je ware potentieel.

Wat is bore-out?

Zit je in een bore-out? Dan is de kans groot dat je niet genoeg geprikkeld wordt om uit je comfortzone te komen en je grenzen te verleggen. Er is als het ware een slechte balans tussen je vaardigheidsniveau en de uitdaging die je werk je biedt. Dit zorgt op termijn voor een laag zelfbeeld en zelfs depressie.

Je kunt een bore-out herkennen aan volgende signalen:

 1. Je vindt je werk saai en voelt je niet meer verbonden met je job,
 2. Je bent snel prikkelbaar op het werk en daarbuiten,
 3. Je kampt met slaapproblemen en vermoeidheid,
 4. Je voelt je lusteloos en ervaart weinig voldoening in je werk,
 5. Je bent buiten het werk actief op zoek naar uitdagingen,
 6. Je hebt een laag zelfbeeld en voelt je nutteloos in je job,
 7. ...
bore out coaching voor ondernemers en zelfstandigen die vastlopen in hun carrière

Bore-out voorkomen: Werken vanuit flow state

Ken je het gevoel dat je zo betrokken en productief bezig bent met een activiteit dat de tijd plots tien keer zo snel lijkt te gaan? Of misschien ga je wel zo op in de activiteit dat je je helemaal niet meer bewust bent van tijd. Het lijkt alsof er niets meer bestaat buiten jezelf en de activiteit waarmee je bezig bent. Dàt noemen ze de flow state.

In je flow state ben je zeer productief én het voelt ook nog eens geweldig. Je hoeft jezelf niet te forceren om hard te werken. Integendeel, het lijkt alsof jij door je werk heen vloeit. Wanneer je werkt vanuit je flow state, ben je het gelukkigst. Maar hoe geraak je in je flow state? Wel, allereerst is het heel belangrijk dat er een goede balans is tussen hoe uitdagend de taak is en de skills die je bezit.

Is een activiteit te uitdagend voor je? Dan ontstaat er stress. Is een activiteit te makkelijk? Dan ga je je vervelen. Een bore-out ontstaat wanneer je te lang werkt onder je vaardigheidsniveau

Bore-out voorkomen: Kiezen voor meer flow en energie in je leven.

Wat kun je verwachten van loopbaancoaching om bore-out te voorkomen?

 • Een goede balans tussen uitdaging en vaardigheidsniveau,
 • Je vindt meer voldoening in je huidige job, of in een nieuwe uitdaging,
 • Je haalt meer energie uit je werk,
 • Je leeft vanuit een positief zelfbeeld, met meer zelfvertrouwen,
 • Je vindt een goede balans tussen uitdaging en ontspanning.
€ 65,00-
€ 10,00- per uur

Betaal met loopbaancheques

Heb je minimum 7 jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige en woon je in Vlaanderen of Brussel? Dan kun je dit traject betalen met loopbaancheques van VDAB. Zo betaal je slechts € 10,00 per uur individuele coaching of begeleiding. De rest investeert de Vlaamse overheid in jou én je carrière.

Interesse in loopbaancoaching? Neem contact met me op.

Geef me een seintje op 0456 345 059 of Roel@nobullshit.be